4.6.2012.
"Naš kanat je lip", Poreč, 2. lipnja 2012.

Združeni zborovi Hrvatsko glazbeno društvo „Zvijezda Danica" i Studentski vokalni studio Rijeka, s dirigenticom Helgom Dukarić Dangubić, nastupili su na 40. susretu zborova „Naš kanat je lip" u Poreču, 2 lipnja 2012.

Susret je organiziran u čast 85. godišnjice  rođenja skladatelja i dirigenta Nella Milottia, skladatelja Nikše Njirića i 200. godišnjice rođenja Biskupa Jurja Dobrile.

Manifestacija je započela  tradicionalnim zajedničkim pjevanjem svih zborova „Kanta" na skalinama Narodnog trga ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta u 19.30, pjevanjem istarske himne „Krasna zemljo, Istro mila".

40. susret „Naš kanat je lip" ponovo je omamio ljepotom sazvučja, sklada i  ritma, drage nam istarske ljestvice, satkane riječju čakavskog idioma.

Prije nastupa u Sabornici združeni u pjevanju Zborovi su  premijerno   oduševili prisutne na Trgu ispred crkve Gospe od Anđela.

Na koncertu u Istarskoj sabornici svoju priliku za predstavljanje umjetničkog dosega vrlo specifičnog glazbenog izričaja, kakav je istarski i čakavski, iskoristili su HGD „Zvijezda Danica" i Studentski vokalni studio Rijeka predstavivši se skladbama Josipa Kaplana „Besedi drage", Ivana Matetića Ronjgova „Ča je more" i Andreja Baše, u obradi Dušana Prašelja „Pipa".

Susret zborova „Naš kanat je lip" jedinstven je na području Istre, ali i cijele Hrvatske, godinama privlači pozornost brojnih pjevačkih zborova koji zajednički doprinose očuvanju i  isticanju ljepote sveukupnog čakavskog glazbenog izričaja.

Slike s gostovanja možete pogledati u fotogaleriji.

HyperLink
 
Arhiva novosti
16.2.2018.
Žarko Juranić dobio nagradu za životno djelo!

S ponosom javljamo da je naš član, Žarko Juranić dobio nagradu Grada Kraljevice za životno djelo.

Više...
20.2.2017.
Rudolf Mitić dobio nagradu za životno djelo!

S ponosom javljamo da je našem članu zbora, Rudolfu Mitiću dodijeljena nagrada za životno djelo Grada Kraljevice iza kojeg je gotovo 60 godina aktivnog glazbenog rada!

Dragi barba Rude, hvala Vam za sve dobro što ste napravili za naše Društvo, ali i za sve ono što ćete još napraviti.

Također čestitamo i ostalim dobitnicima, Milki Milinković i Klapi Tramuntana.

Više...
2.3.2013.
POZIV ZA UPIS U ZVIJEZDU DANICU

 

 
Dragi sugrađani i sugrađanke
U planu je osnivanje omladinskog zbora, stoga pozivamo sve mlade zainteresirane za pjevanje da se uključe u rad Zvijezde Danice.
Postanete li aktivan član našeg zbora, uz dirigenticu Helgu Dukarić Dangubić upoznat ćete vokalne tehnike pjevanja te duhovnu i svjetovnu glazbu.
Dobrodošli su i svi ostali ljubitelji glazbe neovisno o dobi pa vas sve pozivamo da nam se pridružite i uz ugodna druženja uživate u pjesmi i stvaralaštvu!

 

Više...
24.12.2012.
Humanitarni koncert "Probudi se svijete"

Dragi prijatelji,

pozivamo vas na božićni humanitarni koncert

Probudi se svijete

koji će se održati u četvrtak 27.12. u 19h

u crkvi sv.Nikole u Kraljevici.

Više...
4.12.2012.
Koncert za Dan Grada Kraljevice

Dvorac Frankopan, 5. prosinca 2012. u 20 sati

Čestitamo svim sugrađanima Dan Grada!

Više...
23.11.2012.
Brajši u spomen

HGD "Zvijezda Danica" s dirigenticom Helgom Dukarić Dangubić, nastupilo je na 9. danima vokalne glazbe "Brajši u spomen", 17. studenog 2012. u Puli.

galerija

Više...
8.11.2012.
Grobničke jeseni

HGD "Zvijezda Danica" i Studentski vokalni studio Rijeka, s dirigenticom Helgom Dukarić Dangubić, održat će zajednički koncert na manifestaciji "Grobničke jeseni", u petak 9. studenog 2012. u 18 sati u Kaštelu grada Grobnika, u dvorani "Sokolana".

Više...
24.9.2012.
Koncert "Sjećanje na maestra Ivicu Frletu"

Koncert "Sjećanje na maestra Ivicu Frletu" održat će se u Dvorcu Frankopan, 30.rujna 2012. u 19 sati.

Plakat

 

Više...
9.9.2012.
Nastavljamo s probama

HGD "Zvijezda Danica" započelo je svoju jesensku pjevačku sezonu pod ravnanjem maestre Helge Dukarić Dangubić te svakog ponedjeljka i četvrtka od 20 do 22 sata u Dvorcu Frankopan održava probe i upisuje nove članove.

Stoga pozivamo sve zainteresirane za pjevanje i druženje da se uključe u rad našeg Društva.

Više...
4.6.2012.
"Naš kanat je lip", Poreč, 2. lipnja 2012.

Združeni zborovi, Hrvatsko glazbeno društvo „Zvijezda Danica" i Studentski vokalni studio Rijeka, s dirigenticom Helgom Dukarić Dangubić, nastupili su na 40. susretu zborova „Naš kanat je lip" u Poreču, 2 lipnja 2012.

Slike s gostovanja možete pogledati u fotogaleriji.

Više...
4.5.2012.
Majčin dan

U dvorcu Frankopan - 6. svibnja 2012. u 18,00 sati

Slavimo Majčin dan

Sudjeluju: dječji zbor  HGD "ZVIJEZDA DANICA" (voditeljica: Ilgen Pavačić, prof.), djeca iz dječjeg vrtića "OREPČIĆI" s odgojiteljicama i plesni klub „DANCE QUEEN".

Više...
30.4.2012.
Dječji festival "Kukuriček"

Dječji zbog HGD-a "Zvijezda Danica" nastupiti će na dječjem festivalu "Kukuriček" u Đurđevcu, 19. svibnja 2012. sa skladbom

Četiri tete

Na tekst Božidara Prosenjaka glazbu je napisala voditeljica dječjeg zbora Ilgen Pavačić.

Više...