2.3.2013.
POZIV ZA UPIS U ZVIJEZDU DANICU

POSTANITE ČLAN ZVIJEZDE DANICE

Kao što  je poznato, u našem Gradu  već 119 godina neprekidno djeluje Hrvatsko glazbeno društvo "Zvijezda Danica". Ubraja se među najstarije pjevačke zborove, odnosno udruge u kulturi na području PGŽ, ali i cijele Hrvatske.

Nekada je naše glazbeno društvo brojilo oko 100 aktivnih članova, okupljenih u mješovitom pjevačkom zboru, dramskoj sekciji i limenoj glazbi, no danas je broj članova  sveden na svega 25, i to samo u pjevačkom zboru.

U želji da zadržimo tradiciju i produžimo djelovanje Zvijezde Danice i u budućnosti, neophodno je da nam se pridruže nove snage.

U planu je osnivanje omladinskog zbora koji bi repertuarno i generacijski upotpunjavao raznolikost naših koncerata. Stoga pozivamo sve mlade zainteresirane za pjevanje, kao i nekadašnje i nove članove svih uzrasta,  da se aktivno uključe u rad  Zvijezde Danice,  jer  jedino tako možemo produžiti njeno djelovanje na ponos nas i našeg Grada.

Pozivamo vas da nam se pridružite i kroz  pjevanje u zboru, pod dirigentskom palicom izvrsne maestre Helge Dukarić Dangubić, upoznate vokalne tehnike zbornog pjevanja, a cappella pjevanja te svjetovnu i duhovnu glazbu.

Djelovanje u Zvijezdi Danici pruža i mogućnost raznih nastupa, tjednih druženja na probama, gostovanja u zemlji i inozemstvu.

U skoroj budućnosti realizirat ćemo gostovanje u Padovu, u Kidričevo, a trenutačno snimamo CD s opusom Jakova i Pere Gotovca.

Probe se održavaju ponedjeljkom i četvrtkom od 20 do 22 sata u dvorcu Frankopan.

Možete nas kontaktirati na mobitele 098.980.5136 i 091.263.0280 ili preko kontakt forme, a više informacija o zboru pogledajte na web stranici.

 
Arhiva novosti
16.2.2018.
Žarko Juranić dobio nagradu za životno djelo!

S ponosom javljamo da je naš član, Žarko Juranić dobio nagradu Grada Kraljevice za životno djelo.

Više...
20.2.2017.
Rudolf Mitić dobio nagradu za životno djelo!

S ponosom javljamo da je našem članu zbora, Rudolfu Mitiću dodijeljena nagrada za životno djelo Grada Kraljevice iza kojeg je gotovo 60 godina aktivnog glazbenog rada!

Dragi barba Rude, hvala Vam za sve dobro što ste napravili za naše Društvo, ali i za sve ono što ćete još napraviti.

Također čestitamo i ostalim dobitnicima, Milki Milinković i Klapi Tramuntana.

Više...
2.3.2013.
POZIV ZA UPIS U ZVIJEZDU DANICU

 

 
Dragi sugrađani i sugrađanke
U planu je osnivanje omladinskog zbora, stoga pozivamo sve mlade zainteresirane za pjevanje da se uključe u rad Zvijezde Danice.
Postanete li aktivan član našeg zbora, uz dirigenticu Helgu Dukarić Dangubić upoznat ćete vokalne tehnike pjevanja te duhovnu i svjetovnu glazbu.
Dobrodošli su i svi ostali ljubitelji glazbe neovisno o dobi pa vas sve pozivamo da nam se pridružite i uz ugodna druženja uživate u pjesmi i stvaralaštvu!

 

Više...
24.12.2012.
Humanitarni koncert "Probudi se svijete"

Dragi prijatelji,

pozivamo vas na božićni humanitarni koncert

Probudi se svijete

koji će se održati u četvrtak 27.12. u 19h

u crkvi sv.Nikole u Kraljevici.

Više...
4.12.2012.
Koncert za Dan Grada Kraljevice

Dvorac Frankopan, 5. prosinca 2012. u 20 sati

Čestitamo svim sugrađanima Dan Grada!

Više...
23.11.2012.
Brajši u spomen

HGD "Zvijezda Danica" s dirigenticom Helgom Dukarić Dangubić, nastupilo je na 9. danima vokalne glazbe "Brajši u spomen", 17. studenog 2012. u Puli.

galerija

Više...
8.11.2012.
Grobničke jeseni

HGD "Zvijezda Danica" i Studentski vokalni studio Rijeka, s dirigenticom Helgom Dukarić Dangubić, održat će zajednički koncert na manifestaciji "Grobničke jeseni", u petak 9. studenog 2012. u 18 sati u Kaštelu grada Grobnika, u dvorani "Sokolana".

Više...
24.9.2012.
Koncert "Sjećanje na maestra Ivicu Frletu"

Koncert "Sjećanje na maestra Ivicu Frletu" održat će se u Dvorcu Frankopan, 30.rujna 2012. u 19 sati.

Plakat

 

Više...
9.9.2012.
Nastavljamo s probama

HGD "Zvijezda Danica" započelo je svoju jesensku pjevačku sezonu pod ravnanjem maestre Helge Dukarić Dangubić te svakog ponedjeljka i četvrtka od 20 do 22 sata u Dvorcu Frankopan održava probe i upisuje nove članove.

Stoga pozivamo sve zainteresirane za pjevanje i druženje da se uključe u rad našeg Društva.

Više...
4.6.2012.
"Naš kanat je lip", Poreč, 2. lipnja 2012.

Združeni zborovi, Hrvatsko glazbeno društvo „Zvijezda Danica" i Studentski vokalni studio Rijeka, s dirigenticom Helgom Dukarić Dangubić, nastupili su na 40. susretu zborova „Naš kanat je lip" u Poreču, 2 lipnja 2012.

Slike s gostovanja možete pogledati u fotogaleriji.

Više...
4.5.2012.
Majčin dan

U dvorcu Frankopan - 6. svibnja 2012. u 18,00 sati

Slavimo Majčin dan

Sudjeluju: dječji zbor  HGD "ZVIJEZDA DANICA" (voditeljica: Ilgen Pavačić, prof.), djeca iz dječjeg vrtića "OREPČIĆI" s odgojiteljicama i plesni klub „DANCE QUEEN".

Više...
30.4.2012.
Dječji festival "Kukuriček"

Dječji zbog HGD-a "Zvijezda Danica" nastupiti će na dječjem festivalu "Kukuriček" u Đurđevcu, 19. svibnja 2012. sa skladbom

Četiri tete

Na tekst Božidara Prosenjaka glazbu je napisala voditeljica dječjeg zbora Ilgen Pavačić.

Više...