2.3.2013.
POZIV ZA UPIS U ZVIJEZDU DANICU

POSTANITE ČLAN ZVIJEZDE DANICE

Kao što  je poznato, u našem Gradu  već 119 godina neprekidno djeluje Hrvatsko glazbeno društvo "Zvijezda Danica". Ubraja se među najstarije pjevačke zborove, odnosno udruge u kulturi na području PGŽ, ali i cijele Hrvatske.

Nekada je naše glazbeno društvo brojilo oko 100 aktivnih članova, okupljenih u mješovitom pjevačkom zboru, dramskoj sekciji i limenoj glazbi, no danas je broj članova  sveden na svega 25, i to samo u pjevačkom zboru.

U želji da zadržimo tradiciju i produžimo djelovanje Zvijezde Danice i u budućnosti, neophodno je da nam se pridruže nove snage.

U planu je osnivanje omladinskog zbora koji bi repertuarno i generacijski upotpunjavao raznolikost naših koncerata. Stoga pozivamo sve mlade zainteresirane za pjevanje, kao i nekadašnje i nove članove svih uzrasta,  da se aktivno uključe u rad  Zvijezde Danice,  jer  jedino tako možemo produžiti njeno djelovanje na ponos nas i našeg Grada.

Pozivamo vas da nam se pridružite i kroz  pjevanje u zboru, pod dirigentskom palicom izvrsne maestre Helge Dukarić Dangubić, upoznate vokalne tehnike zbornog pjevanja, a cappella pjevanja te svjetovnu i duhovnu glazbu.

Djelovanje u Zvijezdi Danici pruža i mogućnost raznih nastupa, tjednih druženja na probama, gostovanja u zemlji i inozemstvu.

U skoroj budućnosti realizirat ćemo gostovanje u Padovu, u Kidričevo, a trenutačno snimamo CD s opusom Jakova i Pere Gotovca.

Probe se održavaju ponedjeljkom i četvrtkom od 20 do 22 sata u dvorcu Frankopan.

Možete nas kontaktirati na mobitele 098.980.5136 i 091.263.0280 ili preko kontakt forme, a više informacija o zboru pogledajte na web stranici.

 
Arhiva novosti
2.3.2013.
POZIV ZA UPIS U ZVIJEZDU DANICU

 

 
Dragi sugrađani i sugrađanke
U planu je osnivanje omladinskog zbora, stoga pozivamo sve mlade zainteresirane za pjevanje da se uključe u rad Zvijezde Danice.
Postanete li aktivan član našeg zbora, uz dirigenticu Helgu Dukarić Dangubić upoznat ćete vokalne tehnike pjevanja te duhovnu i svjetovnu glazbu.
Dobrodošli su i svi ostali ljubitelji glazbe neovisno o dobi pa vas sve pozivamo da nam se pridružite i uz ugodna druženja uživate u pjesmi i stvaralaštvu!

 

Više...
24.12.2012.
Humanitarni koncert "Probudi se svijete"

Dragi prijatelji,

pozivamo vas na božićni humanitarni koncert

Probudi se svijete

koji će se održati u četvrtak 27.12. u 19h

u crkvi sv.Nikole u Kraljevici.

Više...
4.12.2012.
Koncert za Dan Grada Kraljevice

Dvorac Frankopan, 5. prosinca 2012. u 20 sati

Čestitamo svim sugrađanima Dan Grada!

Više...
23.11.2012.
Brajši u spomen

HGD "Zvijezda Danica" s dirigenticom Helgom Dukarić Dangubić, nastupilo je na 9. danima vokalne glazbe "Brajši u spomen", 17. studenog 2012. u Puli.

galerija

Više...
8.11.2012.
Grobničke jeseni

HGD "Zvijezda Danica" i Studentski vokalni studio Rijeka, s dirigenticom Helgom Dukarić Dangubić, održat će zajednički koncert na manifestaciji "Grobničke jeseni", u petak 9. studenog 2012. u 18 sati u Kaštelu grada Grobnika, u dvorani "Sokolana".

Više...
24.9.2012.
Koncert "Sjećanje na maestra Ivicu Frletu"

Koncert "Sjećanje na maestra Ivicu Frletu" održat će se u Dvorcu Frankopan, 30.rujna 2012. u 19 sati.

Plakat

 

Više...
9.9.2012.
Nastavljamo s probama

HGD "Zvijezda Danica" započelo je svoju jesensku pjevačku sezonu pod ravnanjem maestre Helge Dukarić Dangubić te svakog ponedjeljka i četvrtka od 20 do 22 sata u Dvorcu Frankopan održava probe i upisuje nove članove.

Stoga pozivamo sve zainteresirane za pjevanje i druženje da se uključe u rad našeg Društva.

Više...
4.6.2012.
"Naš kanat je lip", Poreč, 2. lipnja 2012.

Združeni zborovi, Hrvatsko glazbeno društvo „Zvijezda Danica" i Studentski vokalni studio Rijeka, s dirigenticom Helgom Dukarić Dangubić, nastupili su na 40. susretu zborova „Naš kanat je lip" u Poreču, 2 lipnja 2012.

Slike s gostovanja možete pogledati u fotogaleriji.

Više...
4.5.2012.
Majčin dan

U dvorcu Frankopan - 6. svibnja 2012. u 18,00 sati

Slavimo Majčin dan

Sudjeluju: dječji zbor  HGD "ZVIJEZDA DANICA" (voditeljica: Ilgen Pavačić, prof.), djeca iz dječjeg vrtića "OREPČIĆI" s odgojiteljicama i plesni klub „DANCE QUEEN".

Više...
30.4.2012.
Dječji festival "Kukuriček"

Dječji zbog HGD-a "Zvijezda Danica" nastupiti će na dječjem festivalu "Kukuriček" u Đurđevcu, 19. svibnja 2012. sa skladbom

Četiri tete

Na tekst Božidara Prosenjaka glazbu je napisala voditeljica dječjeg zbora Ilgen Pavačić.

Više...