Čime se bavimo?

Uvježbavanjem glazbenih i inih programa radi koncertnih i drugih nastupa, organiziranjem i sudjelovanjem na smotrama, natjecanjima i zajedničkim koncertima, nastupanjem u sklopu vjerskih i svjetovnih proslava i manifestacija, sudjelovanjem u programima svečanih prijama, akademija, otvorenja i drugih protokolarno promotivnih prigoda, obradom tradicionalnih napjeva za zborno izvođenje a capella i uz instrumentalnu pratnju te ostalim utvrđenim u članku 7. Statuta Društva.

HGD «Zvijezda Danica» je amaterski zbor čiji se članovi uz pjevanje puno druže, zabavljaju i putuju te se unatoč generacijskim razlikama povezuju ljubavlju prema pjesmi.

Svakog utorka i četvrtka između 20.00 i 22.00 sata održavaju se probe u prostorijama HGD-a koje se nalaze u Dvorcu Frankopan.

Tada se uvježbavaju pjesme za različite nastupe kojih ima tokom cijele godine.
Za velike blagdane pjeva se na misama u župnoj crkvi u Kraljevici, a koncerti duhovne i svjetovne glazbe održavaju se u široj okolici, ali i u inozemstvu.
To su prilike za višednevna putovanja kojima se članovi jako vesele. Povremeno se organiziraju jednodnevni izleti s primarnim ciljem druženja i zabave. Posljednjih nekoliko godina organiziraju se i dočeci Nove Godine sa članovima i njihovim obiteljima.
Ideja i poziva uvijek ima, nedostaju samo financijska sredstva da bi se sve zamišljeno i realiziralo.