Dugi niz godina u "Zvijezdi Danici" je sazrijevala ideja o osnivanju dječjeg zbora kako bi se kod djece od malena razvijala i njegovala ljubav prema pjesmi i Društvu.

U ožujku 2002. godine ideja je napokon i realizirana, te je pod vodstvom maestra Ivice Frlete zapjevalo 43 djece. Njihov prvi koncert održan je 9. svibnja iste godine povodom Majčinog dana, a mnogobrojna publika bila je oduševljena. Kako nisu pronađena financijska sredstva za daljnju rad, dječji zbor je, nažalost, ubrzo prestao s radom.

S novim vodstvom HGD-a entuzijazam za nastavak rada dječjeg zbora se ponovno javlja pa se krajem 2007. godine dječji zbor revitalizira. Ovaj put je dirigentsku palicu preuzela odgajateljica Ana Debelić, a prvi nastup održan je povodom Božićno-novogodišnjih blagdana. Formirane su dvije skupine - starija (viši razredi osnovne škole) i mlađa (niži razredi osnovne škole i predškolci), a tridesetak djece je vidno uživalo u pjesmi i druženjima. 

Na jesen 2008. godine vodstvo dječjeg zbora je preuzeo prof. Davor Burlović, dok od 2009. do 2015. zbor vodi Ilgen Pavačić, prof.

Od svibnja 2015.g. do sredine 2016.g. dječjim zborom je ravnao Krešimir Škunca.